Uundværlige enheder til blinde

2019-11-14 | Av Orcam Staff

share facebook share twitter share linkedIn share whatsApp
Uunnværlige hjelpemidler for blinde - OrCam

I dag kan mange blinde leve uafhængig af hjælp takket være det store udbud af enheder med forskellige funktioner til støtte for blinde. Der findes i øjeblikket produkter og hjælpemidler til daglig brug, der er i stand til at øge niveauet af uafhængighed og forbedre livskvaliteten for blinde og synshæmmede over hele verden.

At leve med blindhed


Mennesker, der lever med blindhed, ønsker de samme levende aktiviteter som alle andre. De vanskeligheder, der kan afhjælpes med teknologiske enheder til blinde, kan opdeles i to grupper. De enheder, der anvendes hjemme og de bærbare enheder, der kan tages med og bruges både indendørs og udendørs. Blinde har brug for specifikke mærkninger og hjælpemidler i deres hjem. F.eks. skal køkkenarealer mærkes på en sådan måde, at den blinde kan finde skuffer og skabe baseret på hvad der er inde i dem. Selv flasker og beholdere skal være mærkede for personer, der er blinde eller svagtseende, så de kan identificere det forskellige indhold. Køkkenet er ikke det eneste område i huset, der kræver denne form for mærkning og organisering.

Badeværelset skal indrettes på en måde, der forhindrer skader af enhver art for blinde eller svagtseende. Dette gælder især for bruser, badekar, vaskeområde og enhver anden overflade, der kan blive våd og glat. Selv soveværelser og skabe kan kræve tilpasning til behovene hos blinde og synshæmmede. Mærkning af skabe og skuffer er muligvis ikke altid nødvendigt for enhver blind person. Imidlertid vil mærkning af tøj normalt være nødvendig, især ved behovet for at kunne vælge en farve frem for en anden, når man klæder sig på. I alle disse tilfælde er mærkning med blindskrift nyttig. Imidlertid er det kun 1% af de synshæmmede i USA, der læser blindeskrift.

Enheder til blinde

An OrCam MyEye 2 device next to a pair of glasses.


For så vidt angår mobilitet, er behovet for at kunne komme rundt og undgå at snuble over eventuelle hindringer, et grundlæggende behov. Til dette anvendes den hvide blindestok og andre mobilitetshjælpemidler af de fleste blinde og synshæmmede. Mobilitet er kun en af de mange funktioner, der kræves for enheder til blinde. Problemet er, at blinde oplever vanskeligheder forbundet med de fleste daglige opgaver, og de fleste hjælpemidler har kun én funktion.

OrCam MyEye 2 kan hjælpe blinde og synshæmmede på en måde, som ingen anden enhed kan. Den funktionsrige enhed kan let udføre mange forskellige typer funktioner. En af de mest nyttige aspekter for enhedens funktioner er, at den ikke kræver forbindelse til internettet. Når brugerne rejser fra sted til sted og endda mens de er på vej, er funktionerne fuldt tilgængelige. Funktionerne med at læse tekst, genkende ansigter, identificere produkter, farver og pengesedler, er alle funktioner på enheden, der hjælper med vigtige opgaver, der skal udføres hver dag, både indendørs og udendørs.

I dag er så mange ting mærket med farver, der definerer, hvem det er til, og hvad formålet er. Affaldsbeholdere, busstoppesteder og meget mere er mærket med forskellige farver. At kunne identificere farver er kun en af de ekstra funktioner, der hjælper blinde mennesker med at leve i større uafhængighed. Når blinde er ude at handle, kan brugeren pege på ethvert produkt for at få læst navnet og indholdet højt. OrCam MyEye 2 kan øjeblikkeligt læse enhver trykt eller digital tekst, genkende ansigter og meget mere.

 

Start med at ændre dit liv!

Har du brug for hjælp til at søge kommunen om en bevilling? Indtast dine informationer herunder og vi sørger for at du bliver kontaktet af en OrCam repræsentant der kan hjælpe dig videre i systemet.