Tre uundværlige hjælpemidler til blinde

2019-11-14 | Av Orcam Staff

share facebook share twitter share linkedIn share whatsApp
Tre viktige hjelpemidler for blinde - OrCam

For at beslutte, hvilke hjælpemidler til blinde, der skal vær på denne liste, har vi forsøgt at vælge dem, der vil være til nytte for næsten alle blinde og synshæmmede. Derfor har vi valgt tre hjælpemidler, der tilbyder hjælp indenfor sundhed, sikkerhed i hjemmet og modtagelse af oplysninger.

1. Termometer til måling af kropstemperaturen

Thermometer, Fever, Number, Hand


De fleste mennesker tænker kun på blindestokke, tekstlæsere osv., når de tænker på hjælpemidler til blinde. For at holde sig sund og rask og være opmærksom på sin fysiske tilstand, er det altid vigtigt at overvåge sin kropstemperatur. Hver gang nogen ikke har det godt, er deres temperatur en af de første ting man måler. En høj kropstemperatur er normalt et tegn på en sygdom, der er ved at udvikle sig eller allerede findes. De fleste termometre har kun en visuel repræsentation af den temperatur, de måler. Termometre til svagtseende angiver temperaturen med tale. Med et talende termometer kan du til enhver tid måle din temperatur uafhængigt og uden at have brug for at en anden læser den for dig.

2. Væskeniveauindikator

En væskeindikator være nyttig i alle hjem, for så vidt angår hjemmets sikkerhed og forebyggelse af ulykker eller skader. Dette er et andet uundværligt hjælpemiddel til blinde, der vil hjælpe med at forhindre vandskader fra vand der løber over. Det er endnu mere relevant for folk, der kan lide at tage karbade eller lave mad i store gryder. Når noget fyldes op med store mængder vand, vil ethvert tilfælde med overløb aktivere en akustisk alarm, så man kan reagere. For mennesker, der er blinde, vil et uheld med overløbende vand ikke være synligt og kan ved et uheld forårsage alvorlig personskade med faldulykker på det våde gulv.

3. Tekstlæser

Mindre end 1% af de synshæmmede, anvender systemet med blindeskrift, og uanset dette faktum, er alt alligevel ikke skrevet med blindeskrift. Breve fra det offentlige eller fra virksomheder er ikke skrevet med blindeskrift. Mail er ikke den eneste information, som blinde mennesker har brug for at kunne læse uafhængig af hjælp. Gade- og busskilte i trafikken og produktinformation under indkøb er blot et par af de aktiviteter, der kræver hjælp til tekstlæsning. Der er mange tekstlæsere, der er defineret som hjælpemidler for blinde. Nogle er lavet til stationær brug til læsning i hjemmet. Mens andre er skabt til mobilitet og endda kan bæres på kroppen. På denne måde kan enhver finde den rigtige model, der passer til dem.

OrCam MyEye 2

OrCam MyeEye 2 is the size of a finger and is lightweight


Hvis du leder efter en ”alt i én” enhed, behøver du ikke lede længere, den hedder OrCam MyEye 2. Hjælpemidler til blinde er blevet skabt for at hjælpe blinde mennesker med at leve deres liv med det højeste niveau af uafhængighed og kapacitet. Det, der adskiller OrCam MyEye 2 fra andre enheder, er antallet af livsændrende funktioner samt dens bærbarhed. Derudover er den diskret og kan anvendes uden at tiltrække opmærksomhed. Enheden fastgøres til siden på brillerne og er kun på en størrelse med en finger. Den læser øjeblikkeligt enhver trykt eller digital tekst. Dette giver mulighed for at læse menuer på restauranter, skærme på smartphones, aviser og meget mere. Det giver mulighed for at identificere produkter, mens der købes ind og modtage information om ingredienserne. Identificering af pengesedler, ved betaling og når man får penge tilbage. Genkendelse af families eller venners ansigter. Alle disse funktioner og meget mere er nu tilgængelige for OrCam MyEye 2-brugere.

 

Start med at ændre dit liv!

Har du brug for hjælp til at søge kommunen om en bevilling? Indtast dine informationer herunder og vi sørger for at du bliver kontaktet af en OrCam repræsentant der kan hjælpe dig videre i systemet.