OrCam MyEye hjalp Zoe tilbake i arbeid etter synstap

2018-05-02 | Av Orcam Staff

share facebook share twitter share linkedIn share whatsApp
OrCam MyEye hjalp Zoe tilbake i arbeid etter synstap

Mitt navn er Zoe Hartman, og jeg er 25 år gammel og bor i Brooklyn i New York. Jeg mistet synet i en alder av 22. OrCam har gjort livet mitt bedre, gitt meg selvstendighet og ført meg tilbake til de tingene jeg elsker å gjøre, og har generelt redusert vanskelighetene med synstap.

Før jeg mistet synet jobbet jeg i filmindustrien som produksjonsassistent, med mål om å bli regissørassistent. Synstapet oppstod brått en dag, og ble stadig redusert over de neste månedene. Etter et år med tester og feildiagnoser, avslørte en vevsprøve at jeg hadde en uforklarlig betennelse i hjernen som hadde forårsaket skade på de optiske nervene.

Jeg tok i bruk en hvit stokk for å komme meg rundt og forstørrelsesglass for å kunne lese. Men mesteparten av tiden trengte jeg hjelp fra andre. Mange enkle oppgaver blir vanskelige uten hjelp fra noen som kan lese liten skrift. Jeg hadde også vanskeligheter med å komme tilbake i arbeid og til hobbyer.

Jeg ble første gang introdusert til OrCam i et nyhetssegment. Noen måneder senere begynte en tidligere kollega av min mor å jobbe for OrCam. Jeg kom på besøk og fikk en demotest og muligheten til å prøve brillene. Jeg ble overveldet da jeg bruke OrCam MyEye til å lese for første gang på flere år.

Fra å være avhengig av hjelp fra andre, klarer jeg meg i dag helt på egenhånd og gjør ting selv. Jeg bruker OrCam MyEye til enkle aktiviteter som å kjøpe mat og lese e-post. Enheten gjør det enklere for meg å betale nå som ingen må telle pengene for meg. Den hjelper meg også å lese skilt slik at jeg kan komme meg rundt selv. Etter at jeg fikk OrCam har jeg kunnet handle og bruke t-banen helt på egenhånd.

Jeg er til og med tilbake i jobb. Jeg har jobbet i et par TV-programmer og brukt OrCam MyEye til å lese dokumenter og fylle ut papirarbeid. Jeg kan også utføre disse oppgavene raskere, noe som er verdsatt i den hektiske filmindustrien. Nylig startet jeg i ny jobb hos en lokal restaurant som bookingassistent, noe jeg ikke hadde klart uten OrCam MyEye.

OrCam har også gjort meg i stand til å gjøre de aktivitetene jeg liker best. Enheten hjelper meg å lese menyer når jeg er ute og spiser med venner og familie, og jeg kan lese liten skrift på etiketter i butikkene eller på museum. Jeg har vurdert å begynne med en av mine favoritthobbyer igjen, nemlig teater, siden jeg nå er i stand til å lese manus.

OrCam har virkelig forandret livet mitt. Det er vanskelig å tilpasse seg en hverdag med synshemninger. Men OrCam har gitt meg tilbake selvstendigheten og gjort livet mitt enklere.