Seks fantastiske aktiviteter for blinde ældre

2019-11-14 | Av Orcam Staff

share facebook share twitter share linkedIn share whatsApp
Seks fantastiske aktiviteter for blinde ældre - OrCam

Når man leder efter aktiviteter for blinde ældre, kan det se ud som, at der ikke er mange at vælge imellem. Der er dog flere, end man skulle tro. Vi har udarbejdet en liste med seks aktiviteter, du kan vælge mellem, hvis du har brug for nogle ideer.

1. Lytte til musik eller danse

Elderly Man and Woman Dancing

En af de mest lige til og mest afslappende aktiviteter for blinde ældre er at lytte til musik. Musik er noget, der kan nydes af alle mennesker, der ikke har problemer med hørelsen. Med let tilgængelig musik både online eller på cd’er, er det let at finde enhver slags musik. Da ældre normalt foretrækker at lytte til musik fra de gode gamle dage, kan denne type musik også let findes. At lytte til musik, som de ældre nød, da de var yngre, kan være en særlig behagelig oplevelse for dem.

Selvom det er en vidunderlig aktivitet at lytte til musik, er det dog ikke en aktiv, fysisk oplevelse. Det er her dans kan hjælpe med at tage denne aktivitet til næste niveau. Dans er en sjov aktivitet, som folk i alle aldersgrupper kan nyde. Når området hvor dansen skal trædes bliver indrettet, skal man sørge for at fjerne eventuelle forhindringer eller genstande, der kan forårsage, at man ved et uheld kan falde eller snuble. Der findes mange klassiske dansenumre som man kan vælge imellem, når der skal vælges musik at danse til.

2. Fysisk aktivitet

Denne aktivitet vil muligvis være en overraskelse for de fleste. Uanset hvad, er aktiviteter med fysisk træning blandt de sundeste aktiviteter for blinde ældre. Træning hjælper med at øge moralen og gøre den ældre mere positiv. Her kan du finde ti gode øvelser for mennesker med handicap, der er gode at kende, hvis du vælger fysisk aktivitet.

3. Læse historier og lytte til lydbøger

A book open on a table. The characters are coming alive on top of the book. A Pirate on an island and a ship are coming alive on top of the page.

Alle elsker en god historie. Læsning er en af de eneste aktiviteter for blinde ældre, der kan udføres på egen hånd. Derudover er det at lytte til højtlæsning en aktivitet, der er personligt engagerende. Den der læser højt kan tilføje sit eget personlige præg på historiefortællingen ved at fremhæve dele af historien eller justere stemmen efter begivenhederne i historien. Goodreads har udarbejdet en liste over bøger, der er populære blandt ældre. Hvis du ønsker at lytte til lydbøger, er der mange muligheder. Techradar har listet de bedste hjemmesider med lydbøger som man kan lytte til derhjemme eller på farten.

Uanset om du vælger at læse en bog eller lytte til en lydbog, er der masser af bøger at vælge imellem. Der er også så mange forskellige genrer at vælge imellem, at det er muligt at finde noget for enhver smag. Dog er ikke alle bøger tilgængelige som lydbog. Det er her hjælpeudstyr kommer ind i billedet, fordi udstyret gør det muligt, at lytte til ENHVER bog som var det en lydbog.

4. Leg med kæledyr

Silver Tabby Cat Sleeping on Person Hand

Næsten alle mennesker nyder at lege med kæledyr. Derfor bør det ikke overraske, at dette er en af de bedste aktiviteter for blinde ældre. At klappe kæledyr med blød pels og lege med dem er noget, som blinde mennesker kan nyde lige så meget som alle andre. Du tror måske, at denne aktivitet kun er relevant for ejere af kæledyr. Men også mennesker, der ikke ejer kæledyr, kan nyde godt af denne aktivitet. Der findes steder i næsten enhver større by, hvor man kan klappe kæledyr.

5. Film

Ja, du har læst rigtigt. Film er også blandt de bedste aktiviteter for blinde ældre. Mange film og tv-shows er blevet tilpasset med beskrivende lydspor. Disse beskrivelser giver yderligere beskrivende billeder, der hjælper blinde eller svagtseende med at nyde filmen, ved at føle, at de forstår de begivenheder, der finder sted på skærmen. En liste over tilgængelige film med beskrivende fortælling kan findes her.

6. Brætspil

Gray Monopoly Game Board with the pieces on top of the board

Spil er også inkluderet på listen over aktiviteter for blinde ældre. Disse aktiviteter kan virkelig sætte stemning i aktiviteten med en god atmosfære af leg og spænding og måske endda indbyrdes konkurrence. Det spil, du vælger, skal være et, der kan spilles uden for meget fysisk bevægelse, som kan føre til fysiske skader. Derfor er de bedste spil ofte et bræt- eller kortspil. Mange bræt- og kortspil er blevet tilpasset blinde og synshæmmede. Den bedste guide til de 7 bedst tilpassede spil til blinde og svagtseende kan findes her.

Der er mange flere gode aktiviteter for blinde ældre, der ikke er med på denne liste, fordi de kræver brug af hjælpemidler. Tekstlæsning og identificering af farver kan være nødvendigt for visse aktiviteter: når dette er tilfældet, kan hjælpemidler, såsom OrCam MyEye 2, gøre sådanne aktiviteter tilgængelige for de fleste.

 

Start med at ændre dit liv!

Har du brug for hjælp til at søge kommunen om en bevilling? Indtast dine informationer herunder og vi sørger for at du bliver kontaktet af en OrCam repræsentant der kan hjælpe dig videre i systemet.