Om OrCam.

OrCams misjon handler om å utnytte fordelene av kunstig syn ved å innlemme banebrytende teknologi i en bærbar plattform som forbedrer livskvaliteten til blinde, synshemmede og personer med lesevansker.

OrCam ble stiftet i 2010 av professor Amnon Shashua og Ziv Aviram, som også er medstiftere av Mobileye – det mest avanserte systemet for unngåelse av kollisjoner og innovatører innen autonom kjøring. Den opprinnelige OrCam MyEye-enheten ble lansert i 2015, og neste generasjons OrCam MyEye 2.0 ble lansert i 2017.

Grunnleggere.

Prof. Amnon Shashua

Professor
Amnon Shashua.

Medstifter, styreformann og teknologidirektør

Professor Amnon Shashua har oppnådd Sachs-stolen i datavitenskap ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem. Fagfeltet hans er datavisjon og maskinlæring. Han har mottatt Marr-prisens hederlige omtale i 2001, Kayes innovasjonspris i 2004 og Landau-prisen i eksakt vitenskap i 2005 for sine akademiske prestasjoner. Han er medstifter av Mobileye, et israelsk teknologiselskap som utvikler synsbaserte ADAS-systemer (advanced driver-assistance systems), som varsler om kollisjonsfare og forebygger kollisjoner.

Mr. Ziv Aviram

Mr.
Ziv Aviram.

Medstifter, president og administrerende direktør

Aviram er en av Israels mest anerkjente ledere. Før an ble medstifter av OrCam, var Aviram medstifter av Mobileye, et israelsk teknologiselskap som utvikler synsbaserte ADAS-systemer (advanced driver-assistance systems), som gir varsler om kollisjonsfare og forebygger kollisjoner. I dag betror 90 % av verdens fremste bilprodusenter seg til Mobileyes teknologi for å gjøre kjøretøyene sine tryggere. I tillegg kommer Mobileyes revolusjonerende teknologi for autonom kjøring til å fullstendig endre kjøremåten til fremtidens biler. I august 2014 kunne Mobileye skilte med tittelen for den største israelske børsnoteringen noensinne, og i august 2017 ble Mobileye oppkjøpt av Intel for en verdi av omtrent $15,3 mrd – det største kjøpet av et israelsk høyteknologisk selskap gjennom tidene.

Før Mobileye var Aviram administrerende direktør i tre ledende israelske selskaper i sine felt. Aviram har bachelorgrad i industrielt ingeniørfag og ledelse fra Ben Gurion University.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Lær mer.

Lukk