Hur OrCam MyEye hjälpte Zoe att återgå till jobbet efter synförlust

2018-07-19 | Av Orcam Staff

share facebook share twitter share linkedIn share whatsApp
Hur OrCam MyEye hjälpte Zoe att återgå till jobbet efter synförlust

Jag heter Zoe Hartman, jag är 25 år och bor i Brooklyn, New York. Jag förlorade min syn vid 22 års ålder. OrCam har förbättrat mitt liv, gav mig självständighet och förde mig tillbaka till de saker jag älskar, och allmänt bidrog till att lindra synskadorna.

Före min synförlust jobbade jag i filmindustrin som produktionsassistent med målet att bli biträdande direktör. Synförlusten hände plötsligt en dag och min syn minskade ytterligare under de närmaste månaderna. Efter ett år av tester och felaktiga diagnoser upptäcktes genom en biopsi en inflammation i min hjärna orsakad av okänd orsak, som hade skadat mina optiska nerver.

Jag har lärt mig att använda en vit käpp för att komma runt och förstoringsglas som hjälp vid läsning. Men för det mesta får jag lita på andras hjälp. Många enkla uppgifter är svåra utan hjälp av någon som kan läsa litet tryck. Jag hade också svårt att återuppta jobbet och fritidssysselsättningar.

Jag introducerades först för OrCam på ett nyhetssegment. Några månader senare började en före detta kollega till min mamma jobba för OrCam. Jag kom in för en demonstration och provade glasögonen. Jag var överväldigad av känslor första gången jag använde OrCam MyEye och kunde läsa första gången på år.

Idag har jag gått från att förlita mig på andras hjälp till att leva på egen hand och göra saker för mig själv. Jag använder OrCam MyEye för grundläggande aktiviteter som daglig varuhandel och läsning av mejl. Enheten hjälper mig att betala inköp utan att förlita mig på att någon annan ska räkna mina pengar. Det hjälper mig också att läsa skyltar så att jag kan komma runt på egen hand. Sedan jag fick OrCam har jag kunnat besöka min egen matbutik och använda tunnelbanan själv.

Jag har till och med gått tillbaka till jobbet. Jag har arbetat med ett par tv-program och har använt min OrCam MyEye för att läsa dokument och fylla i pappersarbete. Jag utför också dessa aktiviteter snabbare, vilket är en tillgång i den snabba filmindustrin. Och jag började nyligen ett nytt jobb på en lokal restaurang med bordsreservering vilket jag inte hade kunnat göra utan min OrCam MyEye.

OrCam har också hjälpt mig att komma tillbaka till de aktiviteter jag älskar. Den hjälper mig att läsa menyer när jag är ute och äter med vänner eller familj och att läsa litet tryck på etiketter i affären eller på ett museum. Jag har övervägt att återvända till en av mina favorithobbies – teater – för nu kan jag läsa ett manus.

OrCam har verkligen förändrat mitt liv. Att anpassa sig till och leva med synnedsättning har varit en kamp. Men, OrCam har gett tillbaka mitt oberoende och gjort mitt liv enklare.