Hvordan OrCam MyEye hjalp Zoe tilbage til arbejde efter synstab

2019-09-29 | Af Orcam Staff

share facebook share twitter share linkedIn share whatsApp
Hvordan OrCam MyEye hjalp Zoe tilbage til arbejde efter synstab

Mit navn er Zoe Hartman, jeg er 25 år gammel og jeg bor i Brooklyn, New York. Jeg mistede mit syn i en alder af 22. OrCam har forbedret mit liv, givet mig uafhængighed og bragt mig tilbage til de ting, jeg elsker, og generelt hjulpet med at lette kampen med synstabet.

 

Før mit synstab arbejdede jeg i filmindustrien som produktionsassistent, med det mål at blive assisterende instruktør. Synstabet skete pludselig en dag, og mit syn faldt yderligere i løbet af de næste par måneder. Efter et år med test og fejldiagnoser afslørede en biopsi betændelse i min hjerne fra en ukendt årsag, der havde beskadiget mine optiske nerver.

 

Jeg har lært at bruge en hvid stok til at komme rundt og forstørrelsesglas til at hjælpe mig med at læse. Imidlertid er jeg den meste tid afhængig af andre for at få hjælp. Mange enkle opgaver er vanskelige uden hjælp fra nogen, der kan læse små skrifter. Jeg havde også svært ved at komme tilbage til arbejde og hobbyer.

 

Jeg blev første gang introduceret til OrCam via et nyhedssegment. Et par måneder senere begyndte en tidligere kollega af min mor at arbejde for OrCam. Jeg kom ind for en demonstration og prøvede brillerne. Jeg blev overvældet af følelser, da jeg brugte OrCam MyEye til at læse for første gang i flere år.

 

I dag er jeg gået fra at være afhængig af andres hjælp til at leve alene og gøre ting for mig selv. Jeg anvender OrCam MyEye til basis aktiviteter som at handle dagligvarer og læsning af mail. Enheden hjælper mig med at betale for køb uden at være afhængig af nogen anden til at tælle mine penge. Det hjælper mig også med at læse skilte, så jeg kan komme rundt på egen hånd. Siden jeg fik OrCam har jeg været i stand til at foretage mine egne indkøb og selv tage med metroen.

 

Jeg er endda også startet på arbejde igen. Jeg har arbejdet på et par tv-shows og har brugt min OrCam MyEye til at læse dokumenter og udfylde papirarbejde. Jeg kan også udføre disse aktiviteter hurtigere, hvilket er et aktiv i den hurtige filmindustri. Og jeg startede for nyligt i et nyt job hos en lokal restaurant som reservist, hvilket jeg ikke kunne have gjort uden min OrCam MyEye.

 

OrCam har også hjulpet mig med at få de aktiviteter tilbage som jeg elsker. Den hjælper mig med at læse menuer, når jeg skal spise sammen med venner eller familie og læse små tryk på etiketter i butikken eller på et museum. Jeg har overvejet at vende tilbage til en af mine foretrukne hobbyer – teater – fordi jeg nu kan læse et manuscript.

 

OrCam har virkelig ændret mit liv. Tilpasning til og leve som svagtseende har sine kampe. Men, OrCam har givet mig min frihed tilbage og gjort mit liv meget lettere.